De Belastingdienst begint pas op 18 december met het versturen van de brieven met het (voorlopige) percentage dat uw onderneming in 2014 voor de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas moet betalen. U heeft de premie dus voor de eerste loonaangifte van 2014 in huis.

In vorige jaren hoefde de Belastingdienst alleen de gedifferentieerde premie WGA per onderneming vast te stellen, en dan alleen voor werkgevers die geen eigenrisicodrager waren voor de WGA. U kreeg de beschikking met de premie voor uw onderneming voor het nieuwe jaar altijd al in november toegestuurd.

Eigenrisicodrager worden voor WGA-flexdeel is nog niet mogelijk

In 2014 moet iedere werkgever ook voor flexwerkers een gedifferentieerde premie betalen. De gedifferentieerde premie WGA wordt vervangen door een gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk), waarin – naast de oude WGA-premie – ook een WGA-flex- en een ZW-flex-deel is opgenomen.
De fiscus moet de nieuwe premiedelen ook in de premievaststelling betrekken. Bovendien moet elke werkgever dit jaar een beschikking krijgen. Het is namelijk nog niet mogelijk om voor het WGA-flexdeel eigenrisicodrager te worden. Dat kan pas vanaf 2016.

Beschikking is binnen voor eerste loonaangifte van 2014

Dit alles zorgt ervoor dat de beschikkingen dit jaar wat later worden verstuurd. De Belastingdienst begint op woensdag 18 december met het verzenden ervan. U heeft het premiepercentage dat uw onderneming in 2014 moet hanteren dan alsnog ruim voor de eerste loonaangifte van 2014 in huis.

 Terug naar overzicht

Section titel

Section content

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice zit voor u klaar (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 of laat u terugbellen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief