Het is al geruime tijd angstvallig stil omtrent de werkkostenregeling. Daarom heeft werkgeversvereniging AWVN de ministers onlangs opgeroepen snel knopen door te hakken. Uw onderneming moet voor de invoering van de WKR en de mogelijke aanpassing van de arbeidsvoorwaarden immers wel voldoende tijd hebben.

De werkkostenregeling is al sinds 2011 de officiele regeling voor vergoedingen en verstrekkingen. Zoals u weet, kunt u er echter ook nog steeds voor kiezen om de oude regels voor vergoedingen en verstrekkingen aan te houden in uw onderneming. De meeste werkgevers hebben de overstap nog niet gemaakt.

Geen wijzigingen van de WKR gesignaleerd

Oorspronkelijk was het de bedoeling om de WKR per 1 januari 2014 voor alle ondernemingen verplicht te stellen. Zoals u in het bericht ‘WKR is ook in 2014 nog niet verplicht’ al kon lezen, wil het ministerie van Financien de WKR pas verplicht stellen als hij is versimpeld. De invoering werd daarom op Prinsjesdag een jaar uitgesteld.
Sindsdien hebben een verkenning en een internetconsultatie plaatsgevonden, maar de wijzigingsvoorstellen die daaruit zouden voortvloeien, zijn nog altijd niet gesignaleerd. Onlangs stuurde staatssecretaris Wiebes van Financien nog een brief met de planning rondom verschillende onderwerpen naar de Tweede Kamer, maar ook daarin stond niets over de WKR. De verwachting is dat de aanpassingen uiterlijk op Prinsjesdag worden gepresenteerd.

Snel duidelijkheid nodig over WKR-wetgeving

Werkgeversvereniging AWVN vreest dat de besluiteloosheid van het ministerie van Financien ten koste gaat van de werkgevers. Die hebben immers tijd nodig voor de implementatie van de regeling en de mogelijke omvorming van het arbeidsvoorwaardenpakket. De vereniging dringt er daarom bij het ministerie op aan snel duidelijkheid te geven over de WKR-wetgeving.
Als de werkkostenregeling ingrijpend verandert, is de kans groot dat de verplichte invoering opnieuw een jaar wordt uitgesteld. Als de wijzigingen beperkt zijn, gaat de invoering per 2015 mogelijk wel gewoon door.

 Terug naar overzicht

Section titel

Section content

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice zit voor u klaar (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 of laat u terugbellen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief