Zoals u wellicht weet kent de schilders-, bouw-, agrarische-, grafische en horecasector een tweetal ‘Sectorpremies’.  Hoog als het gaat om een tijdelijk dienstverband korter dan een jaar en LAAG als het gaat om een dienstverband van een jaar of voor onbepaalde tijd.

Sommige contracten worden afgesloten als contract voor ONBEPAALDE tijd met sectorpremie LAAG. Echter, als zo’n contract binnen een jaar weer ontbonden wordt, is het mogelijk dat voor die medewerker een verkeerde Sectorpremie is toegepast. De vraag is nu in hoeverre deze medewerker uit zichzelf is vertrokken, of gedwongen ‘afgevloeid’ (en in de WW gegaan).

In dat laatste geval dient u de Sectorpremie met terugwerkende kracht over het hele dienstverband te laten veranderen in ‘HOOG’ en moeten er correctie loonaangiften worden ingediend.

Tip

Omdat de belastingdienst hierop controles uitvoert, verzoeken wij u hierbij om nog eens goed naar de uit dienst meldingen te kijken en daar, waar nodig, aan te geven voor wie we een correctie loonaangifte moeten versturen met HOGE Sectorpremie. Graag uw correcties afstemmen met onze helpdesk.

 Terug naar overzicht

Section titel

Section content

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice zit voor u klaar (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 of laat u terugbellen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief