Door de invoering van de Wet Werk en zekerheid (WWZ) is  de transitievergoeding per 1 juli 2015 ook van kracht voor werknemers die 104 weken ziek zijn geweest. Dat geldt voor alle werknemers die via UWV worden ontslagen en die een dienstverband van twee jaar of langer hebben gehad.

Per diezelfde datum vervalt de mogelijkheid om via de kantonrechter een ontslagvergunning wegens langdurige arbeidsongeschiktheid aan te vragen. Iedere werkgever is dan verplicht dat via het UWV te doen.

Geen onderscheid
Als een werknemer 104 weken ziek is geweest, komt hij mogelijk in aanmerking voor een WIA-uitkering. U kunt het dienstverband bij uw organisatie dan beëindigen. U vraagt hiervoor een ontslagvergunning aan bij UWV. Beschikt u over een ontslagvergunning van UWV en zegt u de arbeidsovereenkomst op na 104 weken ziekte, dan moet u straks toch een transitievergoeding betalen. Per 1 juli hebben alle werknemers die twee jaar of langer in dienst zijn geweest en ontslagen worden recht op een transitievergoeding. De wetgever maakt hierbij geen onderscheid tussen arbeidsgeschikte en arbeidsongeschikte werknemers.

Re-integratiekosten
De kosten van een arbeidsongeschikte werknemer kunnen vanaf 1 juli 2015 flink oplopen. Kosten voor re-integratie en loondoorbetaling tijdens ziekte mogen niet meer in mindering gebracht worden op de transitievergoeding. Voor deze kosten geldt een wettelijke verplichting. Een aantal kosten die u maakt tijdens het dienstverband mag u nog wel in mindering brengen. Welke dat zijn, leest u in ons artikel ‘

Heeft u nog vragen over de transitievergoeding bij langdurige ziekte of in het algemeen? Twijfel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Bron:   www.cbbs.nl

 Terug naar overzicht

Section titel

Section content

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice zit voor u klaar (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 of laat u terugbellen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief