Van Wijk Vastgoedonderhoud zocht een eigentijdse, online oplossing voor hun personeelsinformatie en nam begin dit jaar HR Dashboard in gebruik. HR Adviseur Suzanne Speijers is enthousiast: ‘Alle informatie is heel overzichtelijk overal en altijd voor iedereen toegankelijk. We zijn heel blij met het resultaat.’

CBBS verzorgt al sinds lange tijd de salarisadministratie voor de ruim 125 medewerkers van Wijk Vastgoedonderhoud: ‘Toen CBBS ons attendeerde op HR Dashboard zag ik direct de voordelen van de online beschikbaarheid en de mogelijkheid om documenten bij te voegen. Dat maakt namelijk dat alle informatie voor iedereen op elk moment en vanaf elke plek toegankelijk is, en dat past bij een professionele, eigentijdse organisatie als de onze’, aldus Suzanne.

Verlof en ziekteverzuim
De eerste prioriteit lag bij de registratie van het verlof en het ziekteverzuim: ‘Medewerkers vinden achter een eigen inlog hun beschikbare verlof en loonstroken terug. Verlofaanvragen komen gelijk bij de afdeling planning terecht en de hele goedkeuringsprocedure verloopt via het systeem. Ook alle documenten rond ziekteverzuim slaan we in HR Dashboard op; terugkoppelingen van de bedrijfsarts, het plan van aanpak, afspraken, rapportages, je vindt het allemaal netjes bij elkaar terug. Handig voor mijn collega’s én voor mezelf, zeker wanneer ik vanuit één van de andere vestigingen werk. Overal waar ik over internet beschik kan ik inloggen en beschik ik over alle dossiers, ook thuis of onderweg.’

Ontwerp
Zo’n overgang naar een nieuw systeem gaat niet zonder slag of stoot: ‘Om te beginnen moet je goed nadenken over hoe je HR Dashboard wilt inzetten en inrichten. Vol enthousiasme ben ik zelf aan de slag gegaan met het ontwerp, terwijl ik daar natuurlijk ook de hulp van CBBS bij in had kunnen roepen. Eerlijk gezegd heb ik me wel enigszins verkeken op hoeveel tijd daar in gaat zitten. Ook het inscannen, opslaan en uploaden van alle documenten was een hele klus. Daar hebben we wel een uitzendkracht en hulp van collega’s voor ingezet.’

Aantrekkelijk maken
Het nieuwe systeem biedt medewerkers veel voordelen, maar je moet hen wel stimuleren om die ook te ontdekken: ‘Om het gebruik extra aantrekkelijk te maken, hebben we leuke nieuwtjes als verjaardagen en jubilea toegevoegd. Ook alle reglementen en formulieren staan online. Toch zijn er nog medewerkers die ons bellen om iets door te geven of te vragen, terwijl ze dat nu prima online kunnen doen. Zo’n overgang is een langdurig proces. Wij hebben daar voor onszelf een jaar voor uitgetrokken.’

Blij
Suzanne is blij met het resultaat: ‘Verlofaanvragen, verzuimregistratie, contracten, afspraken – alles staat geordend bij elkaar. Handig voor nu, maar zeker ook voor later. Want als ik of één van mijn collega’s vertrekt, is het des te belangrijker dat alle gemaakte afspraken goed terug te vinden zijn.’

 Terug naar overzicht

Section titel

Section content

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice zit voor u klaar (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 of laat u terugbellen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief