Sinds een aantal jaren levert CBBS uurtariefberekeningen voor 14 cao’s aan BIM Media Kosteninformatie, die zij vervolgens verwerkt op diverse websites en in online applicaties. ‘Een mooie samenwerking’, aldus Frank van de Waeter, senior content manager bij Kosteninformatie.

BIM Media Kosteninformatie is onderdeel van BIM Media, uitgever van onder meer Cobouw, het dagblad voor de bouw, en levert al ruim 30 jaar kosteninformatie voor de bouw en GWW-sector (grond-, weg- en waterbouw). Van de Waeter: ‘In de jaren ’90 en begin jaren 2000 waren dat vooral uitgaven in print, boeken en dergelijke. Sinds 2006 geven we de data online uit en zijn er online softwareapplicaties.’ Klanten gebruiken die applicaties voor het maken van kostenramingen, calculaties en begrotingen voor meerjarenonderhoud (MJO). Bekende websites hiervoor zijn www.bouwkosten.nl, www.beheerenonderhoudkosten.nl en www.gwwkosten.nl.

Naast materiaalprijzen is het uurtarief van werknemers in de bouw en GWW een belangrijk basisgegeven: ‘Een van onze medewerkers volgde alle cao-ontwikkelingen op de voet en vertaalde deze naar uurtariefberekeningen. Toen we In 2009 op zoek gingen naar een betrouwbare partner, kwamen we uit bij CBBS en sinds die tijd werken we samen. CBBS kent de ins en outs van 14 cao’s en levert de uurlonen voor werknemers bij ons aan. Vervolgens verwerken wij deze tot gemiddelde tarieven voor een aantal ploegsamenstellingen en publiceren we deze op de verschillende websites.’

Veel abonnees gebruiken de gepubliceerde tarieven om offertes van aannemers te toetsen. ‘We gebruiken de gemiddelde uurtarieven die CBBS bij ons aanlevert als basisgegeven voor onze kostendata. Om tot betrouwbare eindresultaten te komen, zijn de uurtarieven die CBBS aanlevert dus enorm belangrijk.’

Frank van de Waeter is blij met de samenwerking met CBBS: ‘Voor dergelijk specialistisch werk heb je een betrouwbare partner met veel vakkennis nodig en die hebben we in CBBS gevonden. Ik verwacht dan ook dat we de samenwerking de komende jaren verder gaan uitbreiden met nieuwe of andere data en functionaliteiten.’ Zo zou het systeem bijvoorbeeld uitgebreid kunnen worden met benchmark informatie waarbij gegevens over zaken als ziekteverzuim binnen een bepaalde branche met elkaar vergeleken worden.

 Terug naar overzicht

Section titel

Section content

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice zit voor u klaar (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 of laat u terugbellen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief