Home-logo-1Sinds kort werken CBBS en Gilde Software, leverancier van onder meer ERP-systemen, samen. Door de systemen aan elkaar te koppelen ontstaat een geïntegreerd en efficiënt systeem, met als resultaat:: minder tijd kwijt, minder kans op fouten en dus meer rendement!

Gilde Software levert bedrijfssoftware voor het mkb en biedt sinds kort ook de module salarisservice van CBBS aan haar klanten aan. Omgekeerd kunnen de CBBS klanten gebruik maken van de ERP-systemen, calculatiesoftware en mobiele uren app van Gilde Software.

Het Gilde Systeem omvat onder meer een ERP-oplossing met daarin basisfuncties als relatiebeheer & CRM, calculeren, projectadministratie en –bewaking, factureren en financiële administratie. Het hart van het Gilde-systeem is de calculatie software. Het programma zit vol handige hulpmiddelen en is eenvoudig op maat te maken voor diverse branches en type bedrijven. Met de mobiele urenregistratie van Gilde kunnen medewerkers onderweg hun uren en kilometers direct digitaal afhandelen via smartphone of tablet.

CBBS en Gilde Software kennen elkaar al een tijdje en op enig moment ontstond het idee om nauwer samen te werken. Ruud Nijland van Gilde Software: ‘De basisgedachte achter onze samenwerking ligt in het feit dat we vinden dat je moet doen waar je goed in bent. Gilde Software en CBBS beschikken beide over gespecialiseerde software en diepgaande branchekennis. Zowel onze software als die van CBBS maken gebruik van dezelfde data (stamgegevens) en uitkomsten van boekingen (urenregistratie, uurlonen en salarisberekeningen). Veel werkzaamheden werden dus in feite dubbel uitgevoerd.’

Om efficiënter te werken en de foutkans te verkleinen zijn de volgende koppelingen tot stand gebracht tussen de software van beide bedrijven:

Urenregistratie
Het boeken van de gewerkte uren vindt plaats in de projectadministratie van Gilde. Daarmee zijn de projectkosten geboekt. Het urenbestand wordt digitaal automatisch doorgestuurd naar CBBS.

Salarisberekening
Het urenbestand uit Gilde is de basis voor de salarisberekening. De loonjournaalpost die hier uit voortkomt wordt in digitale vorm aangeboden aan Gilde en daar automatisch ingelezen in de financiële boekhouding. Optioneel kunnen ook de kostprijzen van de directe uren per medewerker over de salarisperiode worden ‘teruggestuurd’ naar Gilde waardoor een zeer precieze kostenboeking op de projecten wordt gedaan.

Personeelsdossier
Beide programma’s maken gebruik van de HRM-module van CBBS.

Nijland is blij met de samenwerking: ‘We kunnen onze klanten over en weer echt iets extra’s bieden. Het levert hen meer overzicht en meer rendement op.

Meer weten over de mogelijkheden met Gilde Software? Neem dan contact met ons op.

 Terug naar overzicht

Section titel

Section content

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice zit voor u klaar (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 of laat u terugbellen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief