De CBBS cursusdagen liggen inmiddels al weer achter ons. Met drie goed gevulde sessies op verschillende locaties door het land hebben we ongeveer 250 klanten en relaties van CBBS, Gilde Software en Serviceburo de Vries kennis laten maken met de kennis van CBBS en de producten die CBBS en Gilde Software gezamenlijk aanbieden. Mark van den Berge doet verslag.

We hadden een aantal noviteiten dit jaar. Allereerst een nieuwe klantengroep in het kader van de overname van Serviceburo de Vries door CBBS. Verder hebben we in de ochtendsessies de uitgebreide mogelijkheden gepresenteerd die Gilde Software biedt in combinatie met het HR Dashboard van CBBS. De laatste noviteit is dat directeur Ton van den Berge voor het eerst niet alle presentaties zelf heeft gegeven, maar een aantal onderdelen had uitbesteed aan Anko Vooijs, Frank Veeren en ondergetekende.

Gezien de enthousiaste reacties van de aanwezigen kunnen we concluderen dat de cursusdagen als zeer prettig en leerzaam ervaren zijn en dus voor herhaling vatbaar. Voor de klanten van Serviceburo de Vries was dit een eerste kennismaking met dit aanbod dat wij inmiddels een aantal jaren voor onze klanten verzorgen. Ook van hen kregen we zeer positieve reacties.

Tijdens de cursus kwamen diverse onderwerpen aan bod. Als opwarmertje begonnen we met een korte herhaling van de werkkostenregeling. Daarbij viel op dat dit voor vele klanten toch weer als nieuw ervaren werd. Opvallend omdat we dit toch al zo’n vier jaar geleden voor het eerst in onze cursus hebben verwerkt.

Vervolgens kreeg ik het behoorlijk zwaar te verduren tijdens mijn presentaties over de Wet Werk en Zekerheid en de veranderingen voor de komende jaren. Want hoe breng je ingewikkeld, slecht én complex nieuws op een boeiende manier en zorg je er ook nog voor dat mensen begrijpen waar het over gaat als ze naar huis gaan? Gelukkig was er na deze taaie onderwerpen een korte pauze, waarna Frank het stokje overnam en de technische implementatie van de werkkostenregeling toelichtte. De werkkostentool van CBBS en Serviceburo de Vries werd hierbij uitgebreid uitgelegd en ook de Proflon klanten werden niet vergeten.

Het programma was ruim opgezet zodat er voldoende tijd was om vragen te stellen. Daar werd in ruime mate gebruik van gemaakt. Nagenoeg alle vragen konden direct beantwoord worden, zoals je natuurlijk verwacht als je bij een kennisinstituut op bezoek bent. Dit is dan ook een van onze speerpunten waar we ons al jaren hard voor maken. Ton benadrukte in zijn inleiding dat CBBS in de afgelopen jaren een transformatie heeft doorgemaakt van salarisstrokenfabriek naar kennisfabriek. Met een aantal klanten is op de dag zelf gelijk een afspraak gemaakt met een van de CBBS medewerkers voor een nadere toelichting, uitleg of inrichting op locatie.

Als we even terugblikken op de onderwerpen waar de meeste vragen over gesteld werden, dan kom ik tot het volgende lijstje:

  1. De werkkostenregeling: hoe ga je hier nu praktisch mee om en welke voordelen zijn er te behalen?
  2. De transitievergoeding: wanneer wel/niet, bijzonderheden en uitzonderingen;
  3. De nieuwe WW-wetgeving;
  4. De WAS (Wet Aanpak Schijnconstructies).

De late bekendwording van de nieuwe wetgeving voor het jaar 2016 heeft bij ons intern de spanning er behoorlijk ingehouden, net als alle lastminute wijzigingen die we vaak ’s ochtends nog op memory sticks moesten bijwerken om de presentaties actueel te houden. Alle aanwezigen hebben de meest recente versie van dat moment op een memory stick meegekregen, maar gelukkig staat er op de stick ook een link naar de online versie met de meest actuele gegevens. Was u niet bij de cursusdagen aanwezig en heeft u ook interesse in de presentatie met informatie over onder meer de werkkostenregeling (WKR) en de Wet werk en zekerheid (WWZ), stuur ons dan een mail.

Al met al kunnen we terugkijken op een aantal zeer geslaagde bijeenkomsten. Volgend jaar hopen we zeker weer opnieuw cursussen te organiseren. Mocht u dit jaar niet in de gelegenheid zijn geweest om een van de cursusdagen te bezoeken, dan horen we graag welke dagen of tijdstippen mogelijk beter passen. We kunnen dit dan meenemen in onze planning voor 2016.

Mark van den Berge

 Terug naar overzicht

Section titel

Section content

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice zit voor u klaar (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 of laat u terugbellen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief