Als u een werknemer die uit dienst gaat en recht heeft op een transitievergoeding de garantie geeft dat hij/zij binnen 6 maanden terug mag komen, dan heeft u de mogelijkheid om de uitbetaling van de transitievergoeding uit te stellen tot het einde van het volgende contract. Soms kan dit heel handig zijn, bijvoorbeeld als het bedrijf op dat moment slecht in staat is om de transitievergoeding uit te betalen. Maar het kan ook lonen om de transitievergoeding juist wel alvast af te rekenen. Mocht de werknemer namelijk terugkomen en in de toekomst een hoger loon verdienen, dan heeft de werknemer in beginsel recht op een transitievergoeding die gebaseerd is op dit hogere loon. Dit geldt niet als de werknemer al een transitievergoeding heeft ontvangen over een voorgaande periode.

Het heeft dus voordelen om de transitievergoeding na elk contract af te rekenen. Als u vragen heeft over de exacte voorwaarden van deze regeling, neem dan contact op met een van onze medewerkers.

 Terug naar overzicht

Section titel

Section content

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice zit voor u klaar (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 of laat u terugbellen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief