De laatste tranche van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) gaat in op 1 januari 2016. Dit omvat onder andere de lengte van de WW die stapsgewijs teruggebracht wordt van 38 naar 24 maanden. Dit gebeurt met 1 maand per kwartaal. Dit betekent dat de maximale WW nog 37 maanden kan duren vanaf 1 januari 2016, 36 maanden vanaf 1 april 2016 enzovoorts. De opbouw van de WW verandert ook. Dit wordt 1 maand WW per gewerkt jaar voor de eerste 10 arbeidsjaren, daarna een halve maand WW per arbeidsjaar. Er zijn plannen om de lengte van de WW te repareren in de vorm van een werknemersbijdrage via cao partijen. Er zijn diverse opties de revue gepasseerd, maar er is nog geen definitieve oplossing. Wij houden u op de hoogte.

 Terug naar overzicht

Section titel

Section content

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice zit voor u klaar (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 of laat u terugbellen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief