Het jaar 2016 was een enerverend jaar voor CBBS. We geven u graag een kort overzicht van alle bijzonderheden die we hebben meegemaakt en kijken meteen vooruit naar het nieuwe jaar 2017 dat voor de deur staat.

Van afschaffing van de vakantiebon, implementatie van het HR Dashboard en klantendagen om u voor te bereiden op de wijzigingen van 2017.

Afschaffing vakantiebonnen
Allereerst werd eerder dit jaar de vakantiebon van de schilders afgeschaft. Om onze klanten goed te faciliteren in deze wijziging, hebben we een aantal cursussen gegeven. Zij en bedrijven uitgenodigd door OnderhoudNL kregen uitleg over hoe om te gaan met de verandering.

HR Dashboard
Dan zijn we er trots op dat ook afgelopen jaar diverse bedrijven zijn overgegaan op ons HR Dashboard. Verderop in deze nieuwsbrief leest u het verhaal van Kloet Onderhoud: de 100ste klant die met HR Dashboard gaat werken. Met HR Dashboard – een online oplossing – hebben zowel medewerkers als werkgevers efficiënt toegang tot hun eigen HR- en salarisgerelateerde zaken. Meer informatie vindt u op onze website.

Trainingen wet- en regelgeving 2017
De afgelopen weken zijn we druk geweest met cursussen om de nieuwe schilders-cao uit te leggen en de algemene wet- en regelgeving voor 2017. Een artikel over de LIV en wat dit mogelijk voor u betekent, vindt u verderop in deze nieuwsbrief.

De cursussen van afgelopen maand zijn helaas niet zo rustig verlopen als we hadden gehoopt. Dit werd vooraf veroorzaakt door enkele interrupties van het FNV. Bij de laatste sessie in De Meern was er zelfs beveiliging en politie aanwezig om de boel rustig te houden. Dit betreuren wij persoonlijk zeer en we zien dit als een dieptepunt in de carrière van het FNV. Aan de andere kant heeft het ons voldoende stof opgeleverd om het er nog jaren met elkaar over te hebben.

Voor alle niet-schildersbedrijven is 2016 een relatief rustig jaar geweest met weinig bijzondere veranderingen. Hoewel, ook de VAR-wetgeving heeft voor de nodige reuring gezorgd dit jaar.

Wat brengt 2017?
Wat het komende jaar ons gaat brengen, kan niemand ons vertellen. We krijgen een nieuw kabinet, er worden ongetwijfeld weer nieuwe cao’s afgesloten, er zullen weer wetwijzigingen plaatsvinden… Zoals u van ons gewend bent, volgen wij dit voor u op de voet.

 Terug naar overzicht

Section titel

Section content

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice zit voor u klaar (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 of laat u terugbellen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief