Op donderdag 1 juni 2017 heeft demissionair minister Wiebes van financiën een brief aan de tweede kamer geschreven waarin hij verzoekt om uitstel van de handhaving wet DBA tot 1 juli 2018.

Dit is voor veel ZZP-ers een geruststelling, nu er nog geen nieuw kabinet is en de zomer in zicht komt. Door de groeiende economie starten grote projecten soms pas over 6 maanden, waardoor de planning van bedrijven hier ook op aangepast moet worden. Met het uitstellen van de handhaving, durven bedrijven weer ZZP-ers in te huren voor klussen die in de loop van dit jaar of begin volgend jaar plaats gaan vinden, omdat ze weten dat dit in beginsel geen negatieve consequenties zal hebben.

In de brief wordt ook aangegeven dat de ambtelijke verkenning van alle DBA gevolgen is afgerond en dat er een onderzoeksrapport is aangeboden aan de Tweede Kamer. Dit betekent dat de verdere uitwerking van de hele wet DBA eigenlijk op losse schroeven komt te staan en afhankelijk is van wat het nieuwe kabinet hiermee gaat doen.

CBBS volgt de ontwikkelingen voor u op de voet.

 

 Terug naar overzicht

Section titel

Section content

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice zit voor u klaar (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 of laat u terugbellen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief