Op 18 mei 2017 heeft demissionair minister Asscher een bijzondere wijziging doorgevoerd in de WFSV (Wet Financiering Sociale Verzekeringen) die er voor zorgt dat nieuwe uitzendbedrijven niet meer in een afwijkende sector terecht kunnen komen.

De regeling is op 24 mei 2017 gepubliceerd in de Staatscourant en gaat in op 1 juni 2017 en geldt uitsluitend voor nieuwe uitzendbedrijven die toetreden tot de markt. In het verleden kon een bedrijf met meer dan 50% van zijn uitzendactiviteiten in één branche aansluiting zoeken in de sector waar het bedrijf voor meer dan 50% actief was. Zodoende kon een bedrijf dat meer dan de helft van zijn activiteiten bij bouwbedrijven uitoefende, de (vaak) lagere sectorpremie van een bouwbedrijf toepassen (bouw 1,58% / uitzend 4,07%).

Dat bovenstaande voor oneerlijke concurrentie kan zorgen zal geen geheim zijn. Met deze maatregel is dit probleem deels opgelost.

Concreet betekent het dat uitzendbedrijven die nu in een andere sector ingedeeld zijn (anders dan sector 52) voorlopig hun activiteiten op dezelfde manier kunnen voortzetten en geen andere premie hoeven toe te passen. Zeer waarschijnlijk zal dit tot 1 januari 2019 zo blijven, maar met een demissionair minister en een kabinet dat nog geformeerd moet worden, is dat niet exact te voorspellen.

Wij houden de ontwikkelingen voor u in de gaten.

 Terug naar overzicht

Section titel

Section content

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice zit voor u klaar (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 of laat u terugbellen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief