Met ingang van 1 juli 2017 worden de minimumlonen weer geïndexeerd door de overheid. De indexatie bedraag 0,89% zoals wij eerder hebben gepubliceerd in ons artikel “Nieuwe minimumloonbedragen per 1 juli 2017”.

CBBS past de nieuwe minimumloonbedragen automatisch toe, voor zover de bedragen voor ons herleidbaar zijn. Dit betekent in beginsel dat oude minimumloonbedragen omgezet worden naar nieuwe minimumloonbedragen.

In welke situaties past CBBS de minimumloonbedragen niet aan:

  • Parttime salarissen
  • Uurlonen die vóór 1 juli hoger waren dan het wettelijk minimum tot en met 30 juni, maar lager dan het wettelijk minimum vanaf 1 juli, worden niet herkend door ons systeem en niet automatisch aangepast
  • Klanten die specifiek hebben aangegeven geen gebruik te willen maken van de automatische aanpassing van het minimumloon
  • Uurlonen en salarissen die door ons systeem niet herkend kunnen worden als minimumloon doordat de bedragen afwijken van de standaard tabel

Op woensdagochtend 28 juni 2017 zijn de automatische aanpassingen doorgevoerd op de stamkaarten van de werknemers. Dit betekent dat er bij deze werknemers een nieuw salaris op de stamkaart is toegevoegd, met ingangsdatum periode 7 – 2017.

Mocht CBBS een salaris niet verhoogd hebben en u bent van mening dat het salaris van een werknemer wel verhoogd moet worden, dan vernemen wij dit graag van u per e-mail.

 Terug naar overzicht

Section titel

Section content

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice zit voor u klaar (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 of laat u terugbellen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief