Op 14 april 2018 is er een onderhandelingsresultaat bereikt over de nieuwe CAO Bouw en Infra met een looptijd van 1 april 2018 tot en met 31 december 2019. De nieuwe CAO tekst wordt op dit moment geschreven en daarna voorgelegd aan de minister voor algemeen verbindend verklaring.

De belangrijkste veranderingen zijn samengevat in een document dat is gepubliceerd op de website van FNV. U kunt dit document hier downloaden.

In de samenvatting is te lezen dat er 2 loonsverhogingen zijn afgesproken:

2,35% per 1 augustus 2018
3,00% per 1 juli 2019

Daarnaast zijn er bijzondere afspraken gemaakt over wanneer een werknemer met pensioen mag en is het streven van partijen dat een werknemer altijd na 45 jaar werken met pensioen zou moeten kunnen gaan. Dit wordt nog nader uitgewerkt.

Verder wordt er gekeken naar de mogelijkheid om aanvullende eisen te stellen aan de voorwaarden waarmee inleenkrachten tewerkgesteld kunnen worden, zodat de beloning en arbeidsvoorwaarden van inleenkrachten altijd conform de CAO Bouw en Infra plaats zal vinden.

Voor de klanten die de loonadministratie bij CBBS uitbesteed hebben, wordt deze CAO verhogingen automatisch toegepast.

 Terug naar overzicht

Section titel

Section content

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice zit voor u klaar (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 of laat u terugbellen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief