Schilders CAO – Seniorendagen 2019


Binnenkort stuurt CBBS een mailing over het uitbetalen van de seniorendagen naar alle schildersbedrijven die door CBBS worden verloond. Artikel 41 van de Schilders-cao geeft aan dat er voor een aantal werknemers seniorendagen van toepassing is, en dat de werkgever bij het loon over week 48 een eenmalige uitkering verschuldigd is (ter compensatie van afgeschafte seniorendagen).

Wat veel bedrijven zich wellicht niet realiseren, is dat het recht op seniorendagen en de bijbehorende vergoeding naar rato van het dienstverband moet worden toegepast. Dit betekent dat een werknemer die op 1 mei 2019 in dienst gekomen is, slechts acht twaalfde deel van het jaarrecht moet ontvangen.

Voor een werknemer van 58 jaar die op 1 mei 2019 in dienst is gekomen, gaat dit om acht twaalfde deel van 5 dagen, oftewel: 3,33 dagen.

Daarnaast heeft de werknemer ook recht op een eenmalige vergoeding die, net als het recht op seniorendagen, naar rato van het dienstverband moet worden toegepast.

Voor een werknemer van 58 jaar die op 1 mei 2019 in dienst is gekomen, gaat dit om acht twaalfde deel van de eenmalige vergoeding (van bijvoorbeeld 150 euro), oftewel: 100 euro.

Hieronder de bedragen per werknemer die op 1 januari 2017 de leeftijd 55-60 jaar hebben bereikt:

55 jaar:                              bruto 150 euro

56 jaar:                              bruto 225 euro

57 jaar:                              bruto 300 euro

58 jaar:                              bruto 375 euro

59 jaar:                              bruto 450 euro

60 jaar en ouder:             bruto 150 euro

Voor UTA werknemers geldt alleen de leeftijdscategorie 60 jaar en ouder

In ons advies over de eenmalige uitkering houden wij hier zoveel mogelijk rekening mee. Wat wij echter niet kunnen beoordelen, zijn de mensen die wellicht nog dit jaar uit dienst gaan. Het is goed om hier zorgvuldig over na te denken alvorens u de vergoeding uit het advies van ons overneemt.

Bovenstaande geldt ook voor de toekenning van vrij opneembare seniorendagen. Indien een werknemer in dienst is gekomen op 1 mei 2019 maar weer uitdienst gaat op 30 november 2019, dan zou de werknemer slechts zeven twaalfde deel van de vrij opneembare seniorendagen moeten ontvangen.

Wij hopen dat bovenstaand artikel u voldoende duidelijkheid geeft rondom deze regeling. Mocht u toch nog vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande, dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten.

 Terug naar overzicht

Het laatste nieuws

Blijft op de hoogte van de ontwikkelingen en onderzoeken van CBBS.

Bekijk al het nieuws

Collectieve zorgverzekering

Collectieve zorgverzekering CBBS heeft een collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis. Profiteert u hier ook al van? Iedereen voelt zich graag ...

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice zit voor u klaar (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 of laat u terugbellen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief