Werktijdverkorting

Minister Koolmees heeft zojuist bekend gemaakt dat de regeling werktijdverkorting is stopgezet. Er is een nieuwe regeling (‘Noodfonds overbrugging werkgelegenheid’) in de maak. Meer informatie is hier te lezen.

Door de maatregelen van het kabinet om verdere uitbraak van het coronavirus te reguleren kan het voorkomen dat u (tijdelijk) geen werk beschikbaar heeft voor uw werknemers. Door deze buitengewone gebeurtenis, die niet onder het ondernemersrisico valt, kunnen uw medewerkers mogelijk een WW-uitkering wegens werktijdverkorting aanvragen. U moet hiervoor eerst een vergunning voor werktijdverkorting aanvragen.

Vergunning aanvragen

U komt in aanmerking voor werktijdverkorting als u kunt aantonen dat u minimaal 2 en maximaal 24 weken minimaal 20% minder werk heeft door de gevolgen van het coronavirus.

Het aanvragen van een vergunning voor werktijdverkorting doet u bij het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid. De verstrekte vergunning is maximaal 6 weken geldig. Maar wanneer de situatie binnen 6 weken weer verbetert, kunnen uw medewerkers weer aan het werk. Is de situatie na 6 weken nog niet verbeterd, dan kunt u verlenging aanvragen. 

Na het ontvangen van de vergunning vanuit het ministerie van SZW, meldt u dit bij het UWV. U kunt hiervoor het formulier ‘melden werktijdverkorting’ gebruiken. Verlengingen van de werktijdverkorting hoeft u niet opnieuw aan UWV te melden. 

Aanvragen WW-uitkering voor uw werknemers

Als u aan het UWV heeft doorgegeven dat u een vergunning voor werktijdverkorting heeft ontvangen, dan kunt u na afloop van de vergunningsperiode voor uw werknemers een tijdelijke WW-uitkering wegens werktijdverkorting aanvragen. Voldoen uw werknemers aan de eisen van de Werkloosheidswet? Dan krijgen zij deze tijdelijke WW-uitkering. Het UWV vergoedt achteraf dan de uren die ze niet werkten tijdens de vergunningsperiode. Dit geldt alleen voor de uren waarvoor u een vergunning heeft. U betaalt dus minder loonkosten, terwijl uw werknemers volledig in dienst blijven.

U vraagt de tijdelijke WW-uitkering wegens werktijdverkorting aan binnen een week na afloop van de vergunningsperiode. Dit is dus in de zevende week nadat u de vergunning kreeg. Gebruik hiervoor het formulier Aanvraag WW-uitkering bij werktijdverkorting.

Het UWV betaalt de tijdelijke WW-uitkering aan u. U betaalt in de meeste gevallen het volledige loon uit aan uw werknemers. In uw cao of arbeidsovereenkomst staat wat voor uw situatie geldt. Werknemers die een tijdelijke WW-uitkering krijgen, moeten belangrijke wijzigingen (zoals ziekte, vakantie en andere inkomsten) in hun situatie altijd doorgeven aan het UWV.

Kort samengevat: u vraagt eerst een vergunning voor werktijdverkorting aan bij het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid. Vervolgens meldt u dit bij het UWV waarna het UWV achteraf de gemaakte loonkosten aan u terugbetaalt. 

Let op: is uw werknemer ziek voordat de vergunningsperiode ingaat? Dan betaalt u zijn loon door. U kunt voor hem geen tijdelijke WW-uitkering aanvragen. Wordt uw werknemer ziek tijdens de vergunningsperiode? Dan loopt zijn tijdelijke WW-uitkering door.

 Terug naar overzicht

Het laatste nieuws

Blijft op de hoogte van de ontwikkelingen en onderzoeken van CBBS.

Bekijk al het nieuws

NOW-regeling update

NOW-regeling update Let op: u kunt vanaf heden een aanvraag voor de NOW-regeling indienen. Voorwaarden Met deze regeling vergoedt de ...

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice zit voor u klaar (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 of laat u terugbellen

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief