Een aantal maanden geleden hebben wij onze dienstverlening uitgebreid. In samenwerking met Centrum Vertrouwenspersonen Plus (CVP+) kunnen wij onze klanten een onafhankelijk extern vertrouwenspersoon bieden. In een eerder artikel gaven we aan wat deze dienstverlening inhoudt. In dit artikel vertellen we waarom vertrouwenspersoon zo belangrijk is.

Een veilige werkomgeving is essentieel voor het welbevinden van werknemers. Nog steeds krijgt zo’n 13% van de werknemers te maken met ongewenst gedrag door collega’s of leidinggevenden (zie ook de factsheet van TNO). Het is niet altijd makkelijk om het bespreekbaar te maken, zeker als er geen vertrouwenspersoon in het bedrijf aanwezig is. Het is van belang dat mensen met gevoelens van sociale onveiligheid deze zo snel mogelijk bespreekbaar kunnen maken binnen de organisatie. Medewerkers in een veilige sociale omgeving werken met meer plezier, zijn efficiënter en melden zich minder vaak ziek. Voor de organisatie betekent dit gemotiveerde en effectieve medewerkers en een besparing op ziekteverzuim.

Veelvoorkomende problemen

“We zien dat zo’n 80% van de problemen te herleiden zijn naar samenwerkings- en communicatieproblemen,” zegt Lilian Vermeulen, mede-eigenaar en vertrouwenspersoon bij CVP+. “Mensen voelen zich vaak niet begrepen. Ze voelen zich gepest, buitengesloten, gediscrimineerd of geïntimideerd. We horen bijvoorbeeld regelmatig dat werknemers bij de leiding proberen aan te geven dat er zaken niet lekker lopen met een collega, maar dat de werkgever zegt: ‘maak je niet druk’. Dan voel je je als werknemer niet gehoord en onbegrepen. Ook loopt de werkgever het risico zaken escaleren, met alle gevolgen van dien.”

Bij een vertrouwenspersoon kunnen medewerkers terecht als ze te maken hebben met pesten, agressie, discriminatie, (seksuele) intimidatie en een vermoeden van een integriteitsschending. Vermeulen: “De vraagstukken lopen erg uiteen. De mensen die hiermee te maken krijgen hebben wel allemaal iets gemeen: ze weten niet wat ze moeten doen om het op te lossen. Daarbij kan een vertrouwenspersoon ondersteuning bieden.”

Beter voorkomen dan genezen

Vermeulen: “Ons voornaamste doel is om samen een passende oplossing te vinden zodat juridische stappen niet nodig zijn. Het vragen om hulp moet vooral laagdrempelig zijn. Dit is fijn voor zowel de medewerker als de werkgever, omdat ‘kleine’ problemen zo ook bespreekbaar worden én omdat de werkgever daarmee de kans heeft om het probleem op te lossen.”

Vertrouwenspersoon in Arbowet

Werkgevers zijn wettelijk verplicht om een veilige werkomgeving te creëren. Uit onderzoek van CNV blijkt dat 1 op 5 werknemers vindt dat de werksfeer door de coronacrisis is verslechterd. Bovendien heeft maar de helft van de bedrijven een vertrouwenspersoon aangesteld. Tweede Kamerlid Wim-Jan Renkema (GroenLinks) vindt daarom dat ieder bedrijf verplicht een (extern) vertrouwenspersoon moet aanstellen. Op 7 oktober 2020 diende hij een initiatiefwet in. Deze is nog in behandeling bij de Tweede Kamer.

Voor updates over het wetsvoorstel kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief. Meer weten over de mogelijkheden met CVP+? Bekijk hier het aanbod.

Het laatste nieuws

Blijft op de hoogte van de ontwikkelingen en onderzoeken van CBBS.

Bekijk al het nieuws

Uitbetaling seniorendagen, hoe zit dat? CBBS legt het uit

Uitbetaling seniorendagen

Binnenkort stuurt CBBS een brief naar alle schildersbedrijven die door CBBS worden verloond over het uitbetalen van de seniorendagen. Artikel 41 ...

Wij staan voor u klaar

Stuur een mail

Onze klantenservice helpt u verder (binnen 1 werkdag een reactie)

Bel 070 335 30 00

Op werkdagen van 08:30 tot 17:00

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief